Vi minns Eva Bergsten
Eva Bergsten, som var en trogen deltagare i Brevik Förr i Tia, har lämnat oss. Hon avled den 24 juli efter en längre tids sjukdom. Eva som var född 1944 kom till Brevik 1963 efter att ha gift sig med Yngve Bergsten. De bosatte sig på Yngves familjegård Solvind och bodde där tills de för helt nyligen flyttade till en lägenhet i Arvika.
- Vi saknar Eva oerhört, inte bara som en trogen deltagare, utan också som en god vän och granne i byn. Vi tänker också på Yngve som nu mist sin livskamrat, säger Kjell Gustafsson.
Eva begravdes i Ny kyrka fredagen den 17 augusti.
Bilden ovan tagen vid en resa till Gran Canaria 1987. Vännen Tone och maken Yngve tillsammans med Eva.

Gran Canaria
Yngve och Eva Bergsten åkte med förkärlek till varmare breddgrader. Ofta blev det Gran Canaria. Den här gången träffade de vännerna Tone och Kjell Gustafsson. Året var 2013.

Yngve kofösare
Gården Solvind hade några kor och kalvar. När Yngve Bergsten var sex år gammal fick han leda den här kalven till beteshagen. Bilden tagen 1948.

Trogna kompisar
Inte många i Brevik hade en motorbåt på 1950- och 1960-talet. Familjen Ström från Stockholm som ofta fanns i Väststuga sommartid hade en eka med utombordsmotor. Det uppskattades inte bara av sonen Urban utan också av kompisarna Kjell Gustafsson och Yngve Bergsten. Bilden tagen under en utflykt på Ränken omkring 1957.